Energie boost nodig? Stap in je talent! 

Wat hoor jij op dit moment om je heen, als je vraagt aan mensen hoe het met ze gaat? Hoeveel antwoorden krijg je dan waaruit blijkt dat mensen echt lekker in hun vel zitten? Of energie krijgen van werken? Of genieten van hun gezin of vrije tijd? 

Er is momenteel veel aandacht voor alles wat nu niet kan, alles wat we missen of alles waar we te weinig van krijgen.  Hoe terecht onze zorgen, angst, verdriet of gemis ook zijn, het kost ons ook energie. Tijd voor wat anders want we zijn wel weer toe aan een goede energie boost, iets positiefs, iets wat niemand van ons kan afnemen… onze talenten!  

 Wat opvalt in deze tijd is hoe verschillend we als mens dealen met soortgelijke uitdagingen, veranderingen en onzekerheden. Waar de één worstelt met de steeds veranderende omgeving, borrelt de ander van de ideeën en oplossingen. De één bouwt stress op door de lat voor zichzelf erg hoog te leggen, terwijl anderen zich niet laten opjagen en vanuit rust bekijken wat past en kan, alvorens tot actie over te gaan.  

Neem eens even de tijd om na te gaan hoe dat voor jou werkt. Met onderstaande oefening kun je jezelf een boost aan energie en positiviteit geven! 

Pak een pen en papier en schrijf je antwoord op de volgende vragen op:  

  1. Waar krijg je energie van en wat kost je energie?  
  2. Hoe goed ken jij je talenten? En welke talenten, kwaliteiten en hulpbronnen heb je tot je beschikking? Kom op. Het zijn er meer dan je denkt! Noem er minstens 5.  
  3. Zet je ze maximaal in? Zo nee, wat houd je tegen? 
  4. Welke valkuilen staan mogelijk open en hoe zou je ermee kunnen dealen? 
  5. Nu je deze 4 vragen hebt beantwoord: waar kun je vandaag nog mee stoppen? Waar ga je mee door en waar ga je mee starten? 

Deze oefening kun je natuurlijk alleen doen maar samen (met bijvoorbeeld collega’s) kan ook. Wees vooral trots op wat jij kunt brengen!  

Embodied Leadership Strength Profile (ELSP) 

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je talenten in kaart te brengen. De wijze waarop wij dat bij Developland doen is met behulp van het ELSP assessment. We testen talenten vanuit onze drie breinen: hoofd, hart en buik.  Inmiddels zijn er duizenden mensen getest en wordt ELSP door veel organisaties omarmd als machtig inzicht om gezamenlijke doelen te realiseren. We testen negen talenten en iedereen heeft er vier waar de meeste energie op zit.  

Mensen vragen ons vaak om mee te denken over hoe de talenten binnen de organisatie beter gecombineerd kunnen worden om sneller te kunnen acteren op steeds veranderde spelregels en uitdagingen. Wij zien en ervaren dat dat alleen kan als mensen doen waar ze goed in zijn en een ieder vanuit zijn talenten kan bijdragen. Het liefst in een omgeving waarin je elkaar daartoe aanmoedigt en stimuleert, dan ontstaat er energie en flow.   

Uitnodiging 

Ons talent is werken leuk maken. Daar ligt onze passie. Daarom organiseren we korte online workshops ‘Verdieping op je ELSP profiel’. Heb je de afgelopen jaren een ELSP assessment gedaan? Dan ben je van harte welkom om met onze ELSP energie boost mee te doen.  Wat zijn nou de specifieke uitdagingen voor jouw profiel in deze tijd? Wat heb je te brengen? Waar mag je nog meer instappen? Hoe kunnen anderen jou het best inzetten?!  En vooral, gewoon even blij worden van wat jij allemaal kan. Maak je niet druk over de kosten, de try outs zijn gratis. Laat ons maar weten als je belangstelling hebt.