Talent ontwikkeling

Talentontwikkeling

Hoe zet je (jouw) talent in en wat is er nodig voor talentontwikkeling in mijn team? Als je stilstaat bij talentontwikkeling stel je jezelf misschien wel de vraag hoe het zou zijn wanneer je doet waar je goed in bent? Dat je volledig tot je recht komt en je talent vrij in kunt zetten? Dat je moeiteloos, in flow en vol energie kunt leven en werken? Met inzet van zowel hoofd, hart en buik.

Jouw ontwikkeling

Ontwikkeling valt of staat met je eigen nieuwsgierigheid naar hoe je zelf iets beter kan doen. Gevoed vanuit het gevoel dat het nu nog niet goed genoeg is. Dit getuigt niet van ontevredenheid maar van een innerlijke drive die we allemaal kennen om vooruit te komen. Om onszelf te blijven ontwikkelen. Ontwikkelen is daarom van iedereen en speelt zowel privé als in je werk een rol.

Albert Einstein heeft zijn beroemde uitspraak gedaan “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid”

Belangrijk dus om je aandacht te blijven richten op jouw talenten! Hoe zet je talent in en wat is er nodig voor talentontwikkeling in mijn team? Als je stilstaat bij talentontwikkeling stel je jezelf misschien wel de vraag hoe het zou zijn wanneer je doet waar je goed in bent? Dat je volledig tot je recht komt en je talent vrij in kunt zetten? Dat je moeiteloos, in flow en vol energie kunt leven en werken?

Met een assessment maak je je kwaliteiten, talenten en valkuilen inzichtelijk. Een uitstekend vertrekpunt voor meer inzicht in jezelf en je verdere ontwikkeling. Het VerticalQ assessment waar wij mee werken is een body-based assessment. Dat betekent dat we op het lijf meten en in kaart brengen welke talenten van jou het sterkst aanwezig zijn. Je kent de uitdrukking ‘in je kracht staan’ vast wel, wij kunnen je laten ervaren hoe fysiek ‘in je kracht staan’ voelt en vertalen dit naar een business-smart, persoonlijk talentenprofiel gebaseerd op hoofd, hart en buik intelligentie.

Deze vooruitstrevende assessment methode is ontwikkeld door Leadership Coefficient, onze Australische partner. VerticalQ bewijst zich na iedere meting opnieuw en heeft al ruim 10 jaar vele duizenden mensen versteld doen staan.

Wanneer meerdere mensen uit je team dit assessment doen krijg je ook heel veel inzicht in de talenten die er zijn binnen het team. Zo kan iedereen vanuit zijn of haar talent gaan werken en wordt werken moeiteloos en leuk!

Je hebt de ambitie om iets te veranderen in je werk of in je leven. Je hebt je doel al dan niet helder voor ogen. Wij geloven dat mensen van nature creatief, compleet en vindingrijk zijn. Een goede coach ziet het veld van mogelijkheden rond de coachee en helpt hem of haar het doel te bereiken. Effectief coachen is niet alleen een ‘hoofd’zaak. Developland heeft een heel eigen stijl van coaching ontwikkeld waarbij o.a. oude principes uit de martial arts worden toegepast. Het fysiek ervaren van overtuigingen en oordelen leidt tot verrassende inzichten.

Jezelf ontwikkelen als leider. Wat voor een leider wil je zijn? Op welk vlak wil je je ontwikkelen? Vandaag de dag gaat leiderschap niet alleen over kennis en vaardigheden en de toepassing daarvan.  Leiderschap gaat ook over co-leiden en co-creeren omdat je als leider niet meer alles zelf kunt weten. Hoe stel ik me open voor de continu veranderende toekomst? Wat zijn mijn talenten en hoe breng ik die in? Hoe maak ik verbinding met anderen om samen het gezamenlijk doel te realiseren?

Developland biedt deelname aan twee succesvolle programma’s: het programma Management Vaardigheden en het programma Collectief Leiderschap.

Fit worden en blijven. Hoe houd je je energieniveau op peil? Het onderzoeken van verplichtingen versus behoeften op het gebied van werk, familie, sociale omgeving en bijvoorbeeld vrienden brengt meer balans in je leven. Developland heeft hiervoor een eigen model ontwikkeld dat inzicht geeft en maakt dat je aan de dingen gaat werken die er voor jou echt toe doen.

Kies je coach