De ritssluiting

Binnen een organisatie zijn er 4 hoofdthema’s te onderscheiden.

Enerzijds zijn er de mensgerichte thema’s zoals 1. het individu (verantwoordelijkheid nemen, talent inzetten) en 2. de relatie (hoe werken we samen, wie zet welk talent in)

Anderzijds zijn er de organisatie thema’s zoals 3. de operationele afspraken die je maakt (wie doet welk werk, hoe stemmen we dat goed af) en 4. de organisatie thema’s (verdeelde verantwoordelijkheden en zeggenschap en een ondersteunende organisatie structuur voor het bereiken van onze purpose)

Bij een optimale vorm van organiseren is het van belang dat deze vier thema’s in balans zijn. Dan sluit de rits en versterken de mensgerichte aspecten en de organisatie aspecten elkaar. Dit samenspel tussen deze 4 thema’s zorgt continu voor beweging en ontwikkeling van zowel de mensen als de organisatie, in dienst van de purpose van de organisatie.

Developland ondersteunt mensen en organisaties door in al deze 4 thema’s de nodige stappen te zetten. Talentontwikkeling, ELSP en Collectief Leiderschap aan de mensgerichte kant en Zelforganisatie en effectieve samenwerkingsvormen aan de organisatie kant.

Wil je onderzoeken wat er bij jouw situatie past? We geven je graag een advies en een aantal tools waar je direct mee aan de slag kan. Doe daarvoor de scan zodat we ons advies op jou kunnen afstemmen.