Hoe is het met jouw dream team?

Iedereen wil wel werken in een dream team. Zo’n team is kort samengevat een team dat goed kan samenwerken, enorm betrokken is bij het duidelijk te behalen doel en waarin iedereen tot zijn/ haar recht komt. Dan gaat iedereen met plezier naar het werk, wat belangrijk is want een groot deel van je tijd besteed je tenslotte aan je werk.

Toch nemen veel mensen genoegen met minder en wachten ze tot hun volgende manager het beter doet. Maar ook managers willen een dream team. Vandaar ook dat er zo ontzettend veel management boeken geschreven zijn, trainingen en cursussen worden aangeboden en consultants, coaches en trainers zich op deze markt begeven. Allemaal gericht op het bieden van oplossingen. Helaas blijkt vaak dat ondanks veel pogingen om ‘pleisters te plakken’ op de problemen die je hebt binnen je team of organisatie, er nooit genoeg pleisters lijken te zijn om de optimale samenwerking te bereiken.

Het kan écht anders

Ik geloof dat mensen allemaal blij worden van duidelijkheid in waar ze verantwoordelijk voor zijn. Dat mensen blij worden van samen werken aan een organisatie doel. Dat mensen graag zinvol werk willen doen waarin ze de ruimte krijgen om dat voor zichzelf en de organisatie te optimaliseren. Mensen worden blij van dingen waar ook de organisatie blij van wordt.

Pleisters plakken neemt de oorzaak van het bloeden niet weg. Door de wortel van het probleem aan te pakken kan je structureel anders gaan werken. Maak je het behalen van de organisatie doelen een verantwoordelijkheid van iedereen. Geef je regie aan iedereen om aan de eigen verantwoordelijkheden invulling te geven. Zorg je met elkaar dat de samenwerking zo optimaal wordt dat de teamprestatie ongekend succesvol zal zijn. Zo creëer je een werkomgeving waarin iedereen een optimale prestatie neerzet. Een omgeving waarin het leuk is om te werken!

Dat is toch wat iedereen wil?

De oude oplossingen hebben gebracht waar we nu staan. Nieuwe oplossingen dienen zich aan en bieden een structureel nieuwe kijk op hoe we het werk kunnen organiseren. Noem het de evolutie van werk waar steeds meer teams en organisaties wereldwijd van profiteren.

Het is dus tijd voor een nieuwe aanpak. Wezenlijk anders dan wat we gewend zijn. Dat klinkt als een grote stap en een behoorlijke investering. En ja, de transformatie is groot maar de stappen om daar te komen zijn overzichtelijk en klein. De wind staat ons in de zeilen want ja, dat dream team willen we allemaal!

We kunnen je helpen dit voor jouw team te realiseren. Er zijn maar een paar stappen voor nodig die we graag met je oppakken.